Djibrilo Djalo: Mångsysslande ingenjör med högt EQ

Man leaning against the railing of stairs

Han är fotbollsfantast och egenföretagare, har dubbel examen och är nominerad till topp 100 i ett nätverk för unga talanger. Att projektledaren Djibrilo Djalo mår som bäst när han har mycket att göra är tydligt.

Som tonårig fotbollstalang var yrkesvalet lätt för Djibrilo. Han skulle åka till North Carolina i USA och plugga på college och samtidigt satsa på fotbollen. För att bredda sina möjligheter bestämde han sig för att satsa på en utbildning i International Business Management med fokus på ekonomi. Men när collegetiden var slut och en skada gjorde att fotbollskarriären hamnade på hyllan beslutade sig Djibrilo för att byta bana. Idag är han även utbildad ingenjör och arbetar som projektledare för byggprojektledning på NIRAS.

Varför började du jobba inom byggbranschen?

”Redan när jag var yngre var jag intresserad av husbyggen. Då såg jag framför mig att jag själv skulle bygga husen och jobba mer praktiskt. Men med tiden kände jag att det jag ville göra var att förmedla, samordna och säkerställa att husen blev byggda på ett produktivt och smart sätt. Jag började kika på vilka utbildningar som fanns medan jag befann mig i USA. Då hittade jag en utbildning som hette Byggteknik och design på KTH och kände att den lät superintressant. Det som fångade mig var samspelet med människor- att få samordna och jobba med ledarskap tyckte jag lät jättekul. Men drivkraften låg också mycket i att få chansen att bygga upp någonting och se ett resultat. Det får jag uppleva i mitt yrke idag. Jag får jobba med många kloka människor som jag lär mig mycket av.”

Hur ser du på din ledarroll?

”Jag strävar efter att vara en tydlig ledare med förväntningar som klargörs redan tidigt i ett projekt. Jag vill inte bara vara tydlig mot de personer jag jobbar med utan även mot mig själv. Som ledare kan du inte alltid få alla att tycka att allt är lika kul eller intressant, det är bara mänskligt. Men om varje individ förstår vikten av sitt ansvar och vet att de är hörda och kan vara med och påverka, då kommer de vilja vara med och påverka saker till det bättre.  Självklart ska man också ha roligt på vägen. Att jobba ska vara kul! Då är god kommunikation väldigt viktigt. Alla människor är olika och det finns lika många olika ledare. Därför är det svårt att säga hur en perfekt ledare ska vara. Men om man är ödmjuk inför vilka egenskaper man behöver förbättra så kan man hela tiden utvecklas och bli bättre.”

Hur kommer det sig att du valde att börja jobba just på NIRAS?

”Efter examen jobbade jag tillsammans med en kollega som konsult på Trafikverket. Hon rekommenderade mig att börja jobba på NIRAS när hon själv började jobba här. Då tog jag kontakt med företaget för att ta reda på mer och se om jag kunde bli övertygad att byta. Min nuvarande chef övertygade mig genom att vara sig själv och vara rak. Men mest handlade det om att jag fick en positiv känsla av företaget redan när jag besökte kontoret. Hela miljön och interaktionen upplevde jag som positiv. Det kändes spännande att det var en stor blandning av folk, man hörde olika språk som talades och jag fick känslan av att det var en mångsidig arbetsmiljö.” 

Hur tycker du att det är att arbeta på NIRAS?

”Det senaste året har det hänt mycket och vi har förvärvat flera företag och växt inom mitt affärsområde. Det har varit otroligt spännande och gått väldigt bra. Jag har märkt att jag både blir hörd och sedd och verkligen kan vara med och påverka. Ledarna här är bra på att fråga vad man känner och tycker, både på grupp- och individnivå. Det gör att jag känner att det här även är mitt företag som jag kan vara med och dirigera riktningen för.”

Har du något drömprojekt?

”Jag hoppas på att få driva fler projekt i framtiden och bidra med affärsutvecklingen på NIRAS. Gärna vara med och bidra till samhällsnyttan, nå ut till nya marknader och expandera NIRAS nationellt. Våra avdelningar jobbar en del ihop idag, med de synergier vi har tror jag att vi skulle kunna jobba ännu mer tillsammans. Det skulle vara väldigt spännande att utveckla en tydlig handlingsplan och undersöka hur vi gemensamt kan nå våra mål.”

Vad gör du när du inte jobbar?

”Vid sidan av arbetet är jag engagerad i sociala verksamheter och driver ett eget bolag som jag jobbar med på helgerna. Annars umgås jag mycket med vänner, familj och mina två barn. Jag spelar inte fotboll längre på grund av en förslitningsskada, men jag tränar mycket på gym. Jag behöver röra på mig, träning ger dessutom styrka till hjärnan.

Jag drivs av att ha många bollar i luften, det får mig att prestera och må bra. Det har också lett till att jag är nominerad till talangnätverket 4Potentials talangindex Topp 100 Rising Potentials. Det känns jättekul! 4Potentials nätverk lyfter fram unga, framgångsrika ledare med högt EQ. Många andra som blev nominerade är riktiga superentreprenörer med stora projekt.”