Group photo on front of NIRAS logo
Från vänster: Anders Sjölin, Per Olsson, Rebecca Ljungdahl, Fredrik Lundgren, Weste Nylander

NIRAS förvärvar del av Toxicons verksamhet

NIRAS har slutit avtal med Toxicon AB att överta Toxicons konsultverksamhet per den 1 september 2019.

10. sep 2019

Överlåtelsen innebär att NIRAS stärker upp miljöteamet i Malmö med 5 nya erfarna kollegor och samtidigt breddar och utökar kompetensbasen och tjänsteutbudet kopplat till utredningar rörande ekotoxikologi, marinekologi och miljögifter. Överlåtelsen är helt i linje med NIRAS strategi att öka närvaron i Malmö, speciellt inom miljöområdet där efterfrågan från marknaden är stor.

 ”Det känns otroligt roligt att vi nu stärker oss inom det marina området både kompetensmässigt och geografiskt. Kompetenserna ligger helt i linje också med NIRAS miljöverksamhet på andra sidan Öresund, där vi sedan flera år arbetar väldigt integrerat mellan Sverige och Danmark”, säger Tomas Hjorth, affärsområdeschef Miljö”

Det är mycket glädjande att vi träffat detta avtal. Jag har följt dessa personer under många år och vet att det är ett härligt gäng som nu förstärker teamet i Malmö. Det finns stor utvecklingspotential i våra projekt där nya och gamla kollegor kan arbeta tillsammans. De flesta av de nya kollegorna har mer än 20 års erfarenhet inom sina specialområden. Vi går en spännande framtid till mötes och många nya spännande projekt väntar runt hörnet”, säger Eva Helgesson, Team Manager.