NIRAS förvärvar FM Konsulterna och skapar marknadens starkaste erbjudande inom lokalförsörjning och facility management (FM)

15. okt 2015

NIRAS Sweden AB, Sveriges främsta konsultbolag inom hyresgästrådgivning och samhällsbyggnad, fortsätter sin expansion genom förvärvet av FM Konsulterna AB.

Christine Löfvenberg och Bertil Oresten, grundare och tidigare ägare till FM Konsulterna, säger ”Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder ett bredare utbud av tjänster och tillgång till ett nationellt nätverk av resurser. Vi ser också att våra medarbetare kommer ges än större möjlighet till utveckling i NIRAS-koncernen.”

Affären bidrar till att NIRAS kan erbjuda befintliga och nya kunder strategisk rådgivning och projektledning för hela FM- och lokalförsörjningsområdet, med ökad bredd, kompetens och erfarenhet. Vi erbjuder ett långsiktigt samarbete med målsättningen att våra kunder ska nå framgång i sina uppdrag.

Genom detta förvärv fortsätter NIRAS vara Sveriges ledande aktör inom hela tjänsteområdet lokalförsörjning och Facility Management. Området är strategiskt viktigt för NIRAS och ger en större möjlighet till ökad kundnytta genom att kombinera kunskapen så att lokalförsörjningen och FM-frågorna kan effektiviseras för våra kunder” säger Ingela Johansson, affärsområdeschef CRES.

I och med förvärvet av FM Konsulterna stärker NIRAS närvaron på Göteborgsmarknaden och skapar en stabil plattform för NIRAS fortsatta utveckling i västra Sverige.

Genom FM Konsulternas starka erbjudande till kunder inom kommun och industri tillförs NIRAS en mycket intressant målgrupp även för NIRAS befintliga tjänster. Markus Davelid, VD för NIRAS, berättar ”Jag ser mycket fram emot de nya utvecklingsmöjligheter detta ger för en ökad bredd för NIRAS tjänsteleverans i samhällsbyggnadssektorn”.