NIRAS utökar med arkitektur och förstärker inom byggprojektledning

Laangbrodalsskolan Med Logga

NIRAS förvärvar Aperto Arkitekter och Byggkonsulter AB och stärker därigenom positionen som ett av Skandinaviens ledande konsultbolag med alla tjänster under ett tak. Genom förvärvet tillkommer arkitekttjänster som ett nytt kompetensområde för koncernen men även resursbasen inom byggprojektledning förstärks.

den 22 augusti, 2017

Aperto startades 2002 och är idag cirka  30 medarbetare. Precis som NIRAS arbetar Aperto med  tvärgående kompetens med syftet att skapa en helhetssyn i uppdragen. Aperto har stor erfarenhet av att arbeta med skolor, förskolor, vårdboenden och bostäder.

”Under våren har vi, genom ett antal konkreta samarbeten, identifierat tydliga synergier som vi nu kan realisera under samma tak. Tillsammans blir vi en betydligt starkare aktör och skapar fler utvecklingsmöjligheter för medarbetarna samtidigt som vi får ytterligare kraft och bredd i vår leveransförmåga”, säger Christian Sandberg, VD på NIRAS och fortsätter:

”Företagen matchar varandra både professionellt och kulturellt där en holistisk syn på kundens vision och målsättning är i centrum. Aperto har sedan det startades framgångsrikt kombinerat arkitekturtjänster med byggprojektledning och genom samgåendet med NIRAS finns nu även expertis inom miljö, energi, klimatanpassning, hyresgästrådgivning, infrastruktur och samhällsanalys. Vi kommer att fortsätta bygga företaget med morgondagens hållbara samhälle och människan i fokus.”

”Med NIRAS kommer vi att få ännu bättre möjligheter  att bli den självklara arbetsgivaren. Tillsammans kommer vi att bli ännu starkare med den utökade tvärkompetensen och kommer därmed att kunna ge våra kunder ett större mervärde i våra tjänster. Jag ser fram emot att fortsätta växa. Min ambition är också att på sikt förstärka våra andra kontor i Sverige med arkitekttjänster”, säger Torgny Westerberg, grundare av Aperto.

Apertos grundare Torgny Westerberg kommer att leda den nya affärsenheten och ansvara för utvecklingen i Stockholmsregionen.

Vill du veta mer?

Christian Sandberg

Christian Sandberg

Market Director

Stockholm, Sweden

+46 8 545 533 30

Läs också