Offshore wind farm
Nyhet

NIRAS utökar tjänsteutbudet med energirådgivning

30. jun 2017

NIRAS utökar tjänsteutbudet i Sverige med energirådgivning. Tjänster som erbjuds är bland annat förvaltningsstöd, upphandlingsstöd samt projektledning och rådgivning inom specialområdet där effektiv elhandel och miljöoptimering ligger i fokus.

Genom effektiv elhandel säkerställer vi att kunden, privat såväl som offentlig, får ett avtal som ger rätt kvalitet i nivå med kundens strategi. Genom miljöoptimering hjälper vi kunden att uppnå miljöcertifieringar genom att formulera målen med hänsyn till EU och nationella mål och genom att bistå kunden att genomföra sina energimål på kort och lång sikt.

Vi har ett tätt samarbete med våra kollegor på NIRAS energiavdelning i Danmark. Där finns stor erfarenhet och bred kompetens från tidigare genomförda projekt inom områdena processteknik, kraftverksbygge, infrastruktur och gasledningar.

Thomas Arnoldson, certifierad elhandlare, leder den nya satsningen. Han har lång erfarenhet från energibranschen där han arbetat på Tekniska verken i Linköping och Bixia de senaste 15 åren med bland annat kundanpassade miljöriktiga elhandelslösningar mot industri, fastighetsförvaltning och offentlig sektor. Thomas har arbetat som kund- och projektansvarig för såväl nationella som nordiska kunder med inköp/försäljning av el och miljöinstrument.

─ Det är väldigt spännande och en positiv utmaning att arbeta som konsult och assistera NIRAS kunder i syfte att sänka deras kostnader och säkerställa kvalitet, efter många år i leverantörsledet, säger Thomas Arnoldson, senior expert inom Energirådgivning.

─ Att utöka vårt tjänsteutbud med energirådgivning ligger i linje med vårt arbete för hållbar samhällsutveckling där FN:s Sustainable Development Goals och Agenda 2030 är en självklar del av vår verksamhet, säger Christian Wihlborg, affärsområdeschef NIRAS Mangement.

NIRAS Sweden AB ingår i NIRAS-koncernen. NIRAS är en ledande leverantör av konsult- och projektledningstjänster inom byggnation, fastigheter, infrastruktur, hyresgäst- och Facility Management-rådgivning, miljö och vatten. NIRAS grundades 1956 och har sitt huvudsäte i Danmark. NIRAS har 2 100 anställda och bedriver verksamhet i över 100 länder.