Skandinaviskt Graduate program med internationell inriktning

Graduate Til Reachme 1 002

Ett tvåårigt Graduate program för nyexaminerade skandinaviska ingenjörer och naturvetare inom infrastruktur, miljö och vattenbyggnad, skyndar på deltagarnas karriär genom internationella projekterfarenhet och snabbt växande nätverk. Programmet växlar mellan vistelser på NIRAS kontor i Danmark, Sverige och Norge.

den 8 juni, 2021

Nyexaminerade ingenjörer och naturvetare med en vilja att arbeta brett i Skandinavien och en önskan om en tydlig karriärväg får nu möjlighet att sätta sig vid tangenterna och skriva en ansökan.

NIRAS har precis lanserat ett nytt tvåårigt Graduate program som erbjuder deltagarna att arbeta med skandinaviska projekt inom infrastruktur, vattenbyggnad och miljö.

”Graduate programmets fördel är att deltagarna får vara på andra platser och inte bara på den egna arbetsplatsen. De kommer att växla mellan att vara i Danmark, Sverige och Norge och arbetar i projekt tillsammans med kollegor från olika länder. Ett projekt i Norge kan te x vara bemannat med kollegor både från Danmark och Norge”, säger Theis Rasmussen, VD i Norge.   

Skyndar på karriären som konsult

Jobbannonsen har publicerats på våra skandinaviska webbplatser och de första deltagarna börjar den 1 oktober 2021. Programmet inkluderar stationering i Danmark, Sverige och / eller Norge, och vi kommer genomföra kurser och webinarier inom projektledning, konsultrollen och kommunikation.

NIRAS svenska VD Christian Sandberg lyfter fram programmet som ett fantastiskt tillfälle att skynda på sin karriär som konsult.

”Du uppnår en bra och bred grund inom ditt teknikområde genom olika typer av uppgifter och genom att arbeta inom tre avdelningar under hela kursen. Du får ett snabbt växande nätverk och träffar högt kvalificerade medarbetare som alltid är redo för professionell coaching. Vår strävan är att du ska få 3 - 4 års erfarenhet på två år, säger Christian.

Och Ulla Mahler, Senior HR Business Partner, kompletterar

”I programmet utvecklar och utvärderar deltagarna löpande sin personliga utvecklingsplan tillsammans med sin avdelningschef. Programmet är ett spännande initiativ som vi ser fram emot att se effekten av. Samtidigt är det tillfälle att bygga NIRAS varumärke som en attraktiv arbetsplats med fokus på medarbetarnas utveckling och karriärmöjligheter”, säger Senior HR-affärspartner Ulla Mahler.

Tillväxt på den skandinaviska marknaden

NIRAS upplever att det finns goda tillväxtmöjligheter på den skandinaviska marknaden och vill gärna ha med framtidens ingenjörer på resan.

Efter kursen förväntas deltagarna bosätta sig i Norge eller Sverige och vara med och bidra och utveckla avdelningen och verksamheten där.

”Vår ambition är att växa från att vara en ledande rådgivare på den danska marknaden, till att bli en betydande och efterfrågad rådgivare i hela Skandinavien. Till NIRAS Graduate program söker vi nyexaminerade, skärpta och ambitiösa ingenjörer som, precis som vi, ser en vision om att vilja arbeta över hela Skandinavien och vara en del av vår utvecklande resa”, säger Markus Davelid, Internationell koncernchef.

Vill du veta mer?

Ulla Mahler

Ulla Mahler

Senior HR Business Partner

Allerød, Denmark

+45 4810 4669

Sine Skov

Sine Skov

Learning & Development Director

København, Denmark

+45 4810 4438