Delar av Norrköpingsteamet. Från vänster Magnus Karlsson, Mats Taleman, Christer Forssén, Thomas Arnoldson och Patrik Nagy.
Nyhet

Succéstart för NIRAS Norrköpings byggprojektledningsteam

Det har gått ett år sedan Christer Forssén började på NIRAS med uppdraget att nystarta byggprojektledningsteamet i Norrköping. Med facit i hand kan man konstatera att det har varit ett succéår.

07. feb 2018

Christer Forssén är teamledare i Norrköping och arbetar även som senior projektledare med fokus på statliga beställare. När han startade var målet att anställa två personer under det första året. Resultatet vid början av 2018 är istället ett team på åtta personer.

”Det har varit ett väldigt händelserikt år och teamet är byggt av riktigt bra personer, säger Christer Forssén och fortsätter:

”Jag har sett till att alla nya medarbetare har anställts direkt in i anpassade uppdrag som stämmer överens med personens profil och kunskap. Redan vid det första mötet har vi börjat arbeta med en personlig utvecklingsplan som vi sedan har tät uppföljning av.”

Utöver  de spännande projekten som teamet arbetar med såsom Mälarprojektet för Sjöfartsverket och första etappen av Kardonbanan i Ostlänksprojektet så utvecklas även en satsning mot processindustri.

”Vi har en väletablerad processindustriavdelning i Danmark som arbetar med internationella uppdrag. När vi nu även har svenska medarbetare med processindustrikompetens kommer NIRAS Sverige på allvar att kunna arbeta även med denna typ av projekt i större utsträckning”, säger Christer Forssén.

I Norrköpingsteamet finns även affärsområdets nya säljansvarige, Thomas Arnoldson. Tidigare har Thomas arbetat som storkundsansvarig på Tekniska Verken och Bixia i Linköping. Thomas, som är energiexpert, kommer framöver att dela sin tid mellan uppdrag som projektledare och säljansvarig. Som säljansvarig blir hans främsta uppgift att strategiskt samordna säljinsatserna mellan affärsområdets kontor i Göteborg, Malmö och Norrköping.

Förhoppningen är att den fortsatta utvecklingen ska gå i linje med teamets första år.

”Nu har vi större tillväxtmål för NIRAS Norrköping såväl som för NIRAS Sverige. Vi vill vara med och bygga ’Norrköping 2.0’ som följer med ostlänken som ska gå igenom staden”, avslutar Christer.