Niras Alectia Foundation

Om NIRAS

Vi bygger morgondagens samhälle på ett hållbart sätt

NIRAS är en av Sveriges vassaste nischleverantörer inom samhällsbyggnad. Vi är en värderingsstyrd, mångdisciplinär konsultverksamhet som grundläggande är engagerad i hållbar utveckling och tjänsteleverans. 

Vi vill vara det – men det är våra kunder som säger att vi är det. Vårt senaste kundbetyg landade på 4,8 på en femgradig skala. Genom att lyssna på våra kunders behov, och utifrån vår expertis, skapar vi kreativa, lönsamma och långsiktiga lösningar i ett nära samarbete – vi lyssnar, vi lär, vi levererar.  

Vi är stolta över att vara en respekterad och ansedd aktör på den svenska marknaden och en del av NIRAS internationella expertnätverk. Vi värdesätter partnerskap och samarbete över Skandinavien och globalt, för att skapa värde för våra kunder och samhället i stort. 

Det som är skillnaden i NIRAS är att vi verkar i en nisch inom våra affärsområden som miljö, vattenbyggnad, hyresgästrådgivning, projektledning, havsbaserad vindkraft och utvecklingsrådgivning. Det vi vill på marknaden att vara bäst i våra nischer. 

Vår kultur  

Vår identitet och kultur kännetecknas av låg grad av centralisering och en hög grad av autonomi, självbestämmande och inkludering. Vår identitet och kultur är avgörande för vår positiva utveckling och vi investerar i våra medarbetare och vår expertisbredd för att leverera hållbara och innovativa lösningar. Det gör vi i våra nischer, där vi siktar mot att vara marknadsledande. 

NIRAS Sverige är en plats för utveckling och tillväxt, där man utvecklar sig själv och sin potential, samtidigt som man bidrar till utvecklingen av NIRAS Sverige, och det värde vi skapar för kund – världen runt, varje dag. 

NIRAS ligger i framkant när det gäller att uppnå mätbara framsteg inom ramen för FNs 17 globala mål för hållbar utveckling. Vi är engagerade i hållbarhetsmålen, men vår erfarenhet sträcker sig mycket längre tillbaka. Faktum är att vi har arbetat med hållbarhet i mer än 30 år – långt innan begreppet kom till. 

NIRAS Group 

NIRAS Group är en rådgivande ingenjörsverksamhet som grundades 1956 och har idag starka marknadspositioner och levererar projekt i hela världen. Vi arbetar med 7.000 pågående projekt från våra 61 kontor i Europa, U.K, Asien, Afrika och Nord- och Sydamerika. Men oavsett var i världen du träffar på oss arbetar vi med digitalisering, hållbarhet och kvalitetsrådgivning som våra hörnstenar.   

Våra 3000 medarbetare är inte bara en viktig del av företaget. Våra medarbetare är NIRAS – för det vi säljer är kunskap som skapar hållbar utveckling med kunden i fokus. Vi anställer människor som går upp varje morgon med ambitionen att skapa bättre liv och levnadsvillkor. 

Se vårt årsresultat för 2023

3000

medarbetare

61

kontor

7000

projekt