NIRAS har varit rådgivare för NREP i deras största förvärv inom samhällsfastigheter

Kävlingekommun Nyhet NREP

Det har varit en intensiv och spännande process och vi är enormt glada för det förtroendet som vi fått av NREP.

den 26 januari, 2022

Stenvalvet säljer en portfölj bestående av totalt 13 fastigheter belägna i Stockholm/Mälardalen, Dalarna och Skåne till ett fastighetsvärde om ca 2,1 miljarder kronor. Köpare är Altura som är en del av NREP. Totalt ingår närmare 500 lägenheter för äldre och NREP tillträder fastigheterna i början av februari 2022.

NIRAS har varit NREP’s tekniska rådgivare i processen för 8 av dessa fastigheter.

Det har varit en intensiv och spännande process och vi är enormt glada för det förtroendet som vi fått av NREP. Utöver att utföra teknisk due diligence, så har uppdraget även inneburit att titta på optimering och energieffektivisering, där bland annat rekommendationen varit att installera nya solcellspaneler där det är möjligt, förbättra inomhusmiljön genom optimering av installationer till modernare och mer energieffektiva system.  

Vi sätter stort pris på det goda samarbetat vi har haft med NREP de senaste 2-3 åren. NREP som har ett stort fokus på hållbarhet och hur man bygger framtidens hållbara fastigheter, är något som vi är stolta över att få vara en del av och vi ser fram emot nya möjligheter tillsammans med NREP”, säger  Steven Schmidt, Marknadschef på Project Management i Sverige.

Jag är stolt över hur vi i teamet lyckades genomföra detta uppdrag utifrån den tighta tidsplanen vi hade och jag vill rikta ett stort tack till alla som medverkat i projektet”, säger NIRAS uppdragsansvarig Karl-Fredrik Jonsson