Pernille Blach Hansen är ny Senior Vice President för NIRAS miljösektor

PBH 1

Vi är glada att kunna presentera Pernille Blach Hansen som vår nya Senior Vice President för miljösektorn i NIRAS Group. Pernille kommer att stå i spetsen för en sektor med 400 konsulter som årligen genomför mer än 1 500 projekt med en stark position i norra Europa och en global räckvidd.

den 30 januari, 2024

Pernille ska leda och utveckla en miljösektor med en stark position på våra marknader. Genom utmärkt kompetens, innovation och tvärsektoriell samverkan kommer vi att ha modet att vara en rådgivare som bidrar till utvecklingen av ett hållbart samhälle globalt och därigenom ger värde till våra kunder.

"Vi är glada över att ha Pernille som ny Senior Vice President för miljösektorn. Vi tror att hon kommer att komplettera den starka ledningsgrupp vi har inom miljösektorn och vara en drivande kraft för tvärfunktionellt samarbete och internationell expansion." säger Executive Vice President Markus Davelid.

Pernille har en bakgrund både från den privata sektorn, inklusive ledande positioner inom miljö och hållbarhet inom Grundfos och LEGO Group, samt inom offentlig sektor. Här har Pernille arbetat på kommunnivå och som verkställande direktör för Region Midtjylland med drygt 30 000 anställda. Hon har även en bakgrund som ledamot av det danska parlamentet. Pernille har lång erfarenhet av ledarskap från linje- och matrisorganisationer och kommer att vara en bra ambassadör för NIRAS både internt och externt.

"Pernille har en unik erfarenhet som vi tror passar perfekt in i vår ledningsgrupp på koncernnivå, samt att leda utvecklingen av miljösektorn. Hennes yrkeserfarenhet ger henne ett omfattande nätverk som vi hoppas kunna utveckla över sektorer i NIRAS. Pernilles personlighet passar också bra in i NIRAS-kulturen," säger Chief Executive Officer Carsten Toft Boesen.

"Jag ser fram emot att bli en del av NIRAS, ett företag känt för sitt engagemang för hållbarhet och mycket kompetenta medarbetare", säger Pernille Blach Hansen och fortsätter, "NIRAS engagemang för att bygga ett mer hållbart samhälle harmoniserar perfekt med min passion för hållbarhet. Jag ser mycket fram emot att träffa alla kollegor och lära känna NIRAS-kulturen."

Pernille kommer att ingå i koncernledningen och börjar den 4 mars 2024 och hon kommer att ha en fast bas på NIRAS kontor i Aarhus, Danmark.

 

Vill du veta mer?

Markus Davelid

Markus Davelid

Executive Vice President

Stockholm, Sweden

+46 70 543 25 21

Se också:

Realising your sustainable potential

© NIRAS Sweden AB

  • Hantverkargatan 11B 112 21 Stockholm Postadress: Box 70375 107 24 Stockholm Fakturor i pdf-format: nirasinvoice@niras.se Fakturafrågor: nirasfinance@niras.se Peppol ID: 0007:5561756197 Momsregistreringsnummer: SE556175619701
  • T: +46 8 503 844 00
  • info@niras.se

Organisationsnummer: 556175-6197