Petra Bjurhall blir ny VD för NIRAS Sweden AB

Petra Bjurhall

NIRAS har utsett Petra Bjurhall till ny VD för sin svenska verksamhet. Petra kommer ingå i koncernledningen för NIRAS-gruppens.

Petra har en lång och bred erfarenhet från samhällsbyggnad och hon har en gedigen ledarerfarenhet från teknikkonsultbranschen med ledande positioner inom Sweco och Ramboll. Petra kommer senast från en roll som chef för projektledningsverksamheten i Ramboll.

"Vi är otroligt glada att vi har kunnat knyta Petra till NIRAS. Vi ser att hon med sin bakgrund och hennes ledarskap passar väl in i NIRAS kultur och den utveckling vi vill se. Petra har en gedigen erfarenhet från konsultbranschen och från att arbeta med utveckling av både kunder och medarbetare på ett framgångsrikt sätt. Petra kommer med massor av energi och brinner för att arbeta med utvecklingen av ett hållbart samhälle" säger, Markus Davelid, Internationell Direktör för NIRAS gruppen.

Petra är utbildad civil ingenjör från Lunds tekniska högskola. Hon började sin karriär som konsult och ledare med fokus på miljö och hållbarhet. Petra blev tidigt intresserad av ledarskap och utveckling och har haft ett antal ledande befattningar som linjechef och som marknadsutvecklare inom miljö, vattenbyggnad, infrastruktur och projektledning. Petra har också erfarenhet av att arbeta med viktiga förändringsprocesser och utvecklingsprojekt som rör ökad medarbetarutveckling, ökad produktivitet, digitalisering och marknadsutveckling av industrikunder för den gröna omställningen.

"Jag ser fram emot att börja på NIRAS och få lära känna medarbetarna och träffa kunderna. Jag är tacksam för att ha fått förtroendet och ser fram emot att tillsammans med kollegorna i NIRAS utveckla bolaget vidare för att bidra till en hållbar samhällsutveckling tillsammans med våra kunder. Jag vill också bygga vidare på den fina kultur som finns i NIRAS som kombinerar kundnytta, medarbetarutveckling och arbetsglädje", säger Petra Bjurhall.

NIRAS ser Sverige som en prioriterad marknad och bolaget är inne i en spännande utveckling. NIRAS växer inom sina svenska affärsområden Miljö, Vattenbyggnad, Projektledning, Hyresgästrådgivning, Arkitektur, Digital samhällsplanering och utvecklingsbistånd. NIRAS Sweden AB har idag ca 240 medarbetare och omsätter ca 345 M SEK. NIRAS Sweden AB ingår i NIRAS gruppen med ca 2500 anställda och en omsättning på ca 4 miljarder SEK.

Petra kommer tillträda tjänsten senast i augusti 2023. Till dess fortsätter Markus Davelid som tillförordnad VD.