Projekt

Nytt norskt järnvägsprojekt: NIRAS tecknar nytt avtal med Bane NOR

Railways Merging

NIRAS har tecknat avtal om den tekniska byggplanen "Reinsvoll Kryssingsspor" för Bane NOR.

den 9 september, 2020
  • Sektorer: Infrastruktur
  • Länder: Norge
  • Klient: Bane NOR

NIRAS tilldelades kontraktet med en teknisk byggplan för Reinsvoll Kryssingsspor. NIRAS har redan genomfört både den tekniska översiktsplanen och den tekniska detaljplanen för samma projekt. NIRAS fick bra feedback från de första faserna, vilket också bidrog till att säkra denna projektfas.

"Vi är stolta över att Bane NOR har valt NIRAS som samarbetspartner i detta projekt. I den tidigare fasen har vi fått särskilt bra feedback på vårt arbete och vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Bane NOR i detta projekt som kommer att säkerställa timdrift på Gjøviksbanan", säger arbetsledare Theis Rasmussen.

Projektet, som startar i juli 2020, handlar om att ta fram en teknisk byggplan för ett nytt övergångsspår vid Reinsvoll Stasjon inkl. etablering av att två järnvägsstationer och en ny övergångsbro ca 100 km norr om Oslo. Projektet omfattar järnvägstekniska frågor så som spår, telekommunikation, korsström, RAMS samt andra områden så som vägar, broar, dränering, miljö med mera.

Strategiskt viktigt för NIRAS investering i Norge

NIRAS har projekt i alla faser för Bane NOR, men det har funnits en dominans av byggplaner som utarbetas i samarbete med entreprenörerna. Vi är därför glada över att NIRAS även får en byggplan direkt för Bane NOR den här gången.

"Det är viktigt för oss på NIRAS att vårt namn blir ännu mer utbrett i Norge. Därför är det en stor fördel att vi nu löser projektet i samarbete med Bane NOR och därmed kommer in på en ny avdelning i Bane NOR, säger Theis Tarp Rasmussen och tillägger:

"Med det här projektet har vi nu infrastrukturprojekt- och kontrakt i alla regioner i Norge och på många olika avdelningar i Bane NOR. Detta är strategiskt viktigt för NIRAS, eftersom vi nu blir mer kända på marknaden".

Vägen till ytterligare tillväxt

"Projektet kommer att hanteras på tvärs mellan NIRAS i Danmark och NIRAS i Norge samt med starka partners – och då det är ett strategiskt viktigt projekt i förhållande till NIRAS satsningar inom järnvägsområdet och kommer att bidra till en fortsatt av utveckling" fortsätter Theis Rasmussen

"Vi har etablerat ett bra samarbete mellan NIRAS Norge och NIRAS Danmark och har bra system för att lösa uppgiften – vi befinner oss i en positiv spiral. Under de senaste åren har vi upplevt en positiv utveckling på den norska infrastrukturmarknaden och detta projekt är ännu ett i raden av intressanta projekt som NIRAS Norge har landat."

 

Vill du veta mer?

Theis Tarp Rasmussen

Theis Tarp Rasmussen

Senior Vice President

Oslo, Norway

+45 2321 5452

Se också:

Realising your sustainable potential

© NIRAS Sweden AB

  • Hantverkargatan 11B 112 21 Stockholm Postadress: Box 70375 107 24 Stockholm Fakturor i pdf-format: nirasinvoice@niras.se Fakturafrågor: nirasfinance@niras.se Peppol ID: 0007:5561756197 Momsregistreringsnummer: SE556175619701
  • T: +46 8 503 844 00
  • info@niras.se

Organisationsnummer: 556175-6197